diumenge, 31 d’octubre del 2010

Plà de funcionament del servei de menjador 2010-11

  1. La modalitat de gestió del servei de menjador és el de gestió directa de l’AMPA.

  1. L’espai reservat pel servei de menjador és una dependència d’uns 113 m2 amb grans finestrals, situat a la part est de la planta baixa de l’escola. La cuina situada al costat del menjador té uns 35 m2. També hi ha una sala on es netegen i es guarden les olles i un magatzem d’aliment frescos.

    La cuina disposa de: dos congeladors, una cambra frigorífica, un escalfa plats, dues taules metàl·liques, una cuina amb 4 focs i 4 planxes, un gratinador, una fregidora elèctrica, un rentaplats i una màquina de pelar patates, una picadora de carn i, evidentment, tots els altres utensilis propis d’una cuina.

  1. La capacitat màxima en un sol torn és de 90 alumnes. Degut al nombre d’alumnes s’utilitzen aules annexes: vestíbul i aula d’acollida matinal.

  1. Donat que pràcticament tots els alumnes de l’escola utilitzen el servei de transport, és imprescindible el servei de menjador.

  1. El nombre d’usuaris del servei de menjador pel present curs escolar està previst que sigui el següent:

    • Personal docent 10 (aquest nombre variarà en funció dels professors que es quedin de forma esporàdica), serveis 18 i alumnes 395.

    • Tenen dret a gratuïtat segons el decret 160/ 1996 161 alumnes, alumnes que paguen tota la quota 102 i, seguint la dinàmica de l’any passat, hi ha 126 alumnes de la Vall d’en Bas als quals els hi correspondrà un ajut de 1’45 euros per dia i alumne i 6 amb ajut social.

    • Cal tenir en compte que aquest nombre d’usuaris pot variar al llarg del curs escolar.

  1. Per qüestions de capacitat i seguretat aquest any el servei de menjador es dividirà en tres torns:

    • Primer torn. Dinen els alumnes d’educació infantil i el primer curs de cicle inicial. Els alumnes de P4, P5 i primer de cicle inicial dinen en el menjador vigilats per a 6 monitores (una per curs). En l’aula d’acollida i el vestíbul dinen els alumnes de P3. Aquests estan vigilats per a tres monitores. Aquest torn entra en el menjador a 2/4 d’1 i surten a partir de la una del migdia.

    • Segon torn. Dinen els alumnes de segon curs de cicle inicial i primer de cicle mitjà. Tots ells dinen en el menjador a excepció de 2on A que ho fa en el vestíbul. Estan vigilats per a 5 monitores. Entren a menjar a ¼ de 2 i surten a partir de ¾ de 2. Els alumnes que no hagin acabat en aquest període de temps poden quedar-se fins a les tres menys 10 minuts.

    • Tercer torn. Dinen els alumnes de segon curs de cicle Mitjà i els de Cicle Superior. Els vigilaran quatre monitores i podran dinar de ¼ de 3 fins a les tres menys 10 minuts. Els alumnes de 4rt A dinen a l’aula d’acollida amb una monitora.

En casos puntuals, i per necessitats d’organització, es podran canviar l’ordre dels torns o bé grups d’alumnes dins dels torns.

En el segon i tercer torn, els alumnes més grans ajuden a les monitores a parar la taula.

  1. El personal necessari per a la correcta prestació del servei és:

    • Dues cuineres a jornada complerta.

    • Dues ajudants de cuina a jornada parcial.

    • 9 monitores a de 2’5 hores diàries i 3 monitores a tres hores.

    • Una coordinadora de menjador a 4 hores diàries i una auxiliar administrativa a tres hores.

  1. Els menús del menjador han estat supervisats per una dietista i s’adjunten a l’annexa del final.

  1. El preu del menú és de 4’15 euros i, pels alumnes esporàdics, de 6’00 euros. Aquests preus poden éssers revisats i modificats per l’AMPA si les circumstàncies ho requereixen.

  1. El servei de menjador és una part integrant del procés educatiu i, és per això que, des de l’AMPA hem volgut aplicar un seguit de normes que poden ajudar a aquest procés:

  • Tots els alumnes hauran de rentar-se les mans abans de dinar.

  • Entrar en ordre i silenci fins al lloc prèviament assignat al menjador.

  • Començar a menjar quan tots els alumnes del torn siguin a dins i la monitora doni l’ordre.

  • Durant el dinar es pot parlar, però no cridar.

  • Utilitzar bé els coberts i el tovalló.

  • Evitar parlar amb la boca plena. Mastegar amb la boca tancada.

  • L’alumne s’asseurà correctament a la cadira.

  • S’haurà d’acabar tot el menjar de la safata.

  • També haurà de netejar la safata llençant els residus orgànics i els plàstics en els corresponents cubells de reciclatge.

  1. Dins l’horari de menjador s’organitzaran, mentre hi hagi disponibilitat econòmica per part del menjador, torns diaris d’estudi pels alumnes de cicle superior. L’horari d’aquesta activitat és de 13 a 14 hores. En aquest curs escolar es programaran altres activitats.

  1. A principi de curs es reparteix als pares una circular informativa on s’explica l’organització i el funcionament del servei de menjador, així com la llista de menús i els noms de les monitores responsables de la vigilància. També es facilita als pares el número de telèfon de les responsables del menjador per si hi ha qualsevol consulta o comentari a fer.

  1. A final de curs es demana al pares si utilitzaran el servei el proper any.

  1. El manteniment dels locals del menjador ( cuina, menjador, magatzem i part de vestíbul) va a càrrec de l’Ajuntament de la Vall d’en Bas.

  1. Aquest pla de funcionament ha estat aprovat pel Consell Escolar amb data 4 d’octubre de 2010.



1 comentari:

Nuria ha dit...

"El servei de menjador és una part integrant del procés educatiu i, és per això que, des de l’AMPA hem volgut aplicar un seguit de normes que poden ajudar a aquest procés ..." Cito textualment.
Jo també opino el mateix.I per les mateixes raons, trobo a faltar la aplicació de mesures que integrin de manera general, no només pels casos particulars, la higiene bucal dels nostres fills en l' espai d' aquest menjador escolar.

Tots vetllem pel mateix, l' educació, la salut i el benestar dels nostres fills.